logotype
deco
Laman Utama

 

Selamat datang ke laman Sisa.my. Laman ini dibangun khas oleh Perbadanan Pengurusan Sisa Pepejal dan Pembersihan Awam (PPSPPA) untuk membekalkan maklumat dan penerangan mengenai pengurusan sisa pepejal dan pembersihan awam di Malaysia. Ia bertujuan untuk memberi gambaran jelas berkaitan dengan dasar dan pelan strategik kebangsaan mengenai pengurusan sisa pepejal, isu-isu dan masalah yang dihadapi,modus operandi yang terlibat dalam pengurusan sisa pepejal dan pembersihan awam,dan penambahbaikan serta pembaharuan yang sedang dan akan dilaksanakan dibawah Akta 672.

Lebih penting lagi, laman ini bertujuan untuk meningkatkan kefahaman orang ramai supaya dapat mencetus penglibatan aktif  daripada masyarakat dalam usaha menjadikan Malaysia sebuah negara bersih dan sejahtera. Ini adalah kerana tanggungjawab untuk menjaga dan melindungi alam sekitar adalah tanggungjawab bersama. Ia bermula daripada penyertaan secara langsung daripada masyarakat dalam menjayakan usaha untuk mengurangkan penjanaan sisa pepejal dan meningkatkan amalan kitar semula.

 

kpkt jpspn ppsppa alamflora swm eidaman ciwn green pages wm wmam

Да ты бы и не "Скачать клип ирины круг и алексея брянцева"посмотрела в его сторону, если бы не смазливая рожа, как у парикмахерского болванчика.

Просто там действуют другие законы.

Двое "Скачать демиса руссос"остались держать его, а остальные, ухмыляясь, повернулись к "Играй до смерти скачать торрент"ней.

Заправил рубашку в брюки и провел ладонью по волосам, затем бросил взгляд на свои пальцы и убрал руки вниз, чтобы незаметно вычистить грязь из-под ногтей.

Естественно, "Рем дигга скачать альбомы 2012"будет больно, ""заверил его Аззи.

А если бы они еще знали дорогу через туннели, то могли бы добраться и до замка.

 

PENERBITAN

jurnal
keratan-akhbar

PERTUBUHAN

pertubuhan-sisa-pepejal
universiti
syarikat-konsesi 

LAIN-LAIN

gis
kalendar-aktiviti
soalan-lazim